11 Ekim 2011 Salı

KÖSTEBEĞİ AÇIKLIYORUM : @ DEVEKUSU ....



               Ana muhalefet partisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu günlerdir  açıklayacağını anons  ettiği Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili ‘’Köstebek ‘’açıklamasını yaptı. İsim verdi .Beşir Atalay ….
           İçerikte tartışmalar yaratacak , oldukça konuşulacak bir konu olduğu kesin . Ben bu konulara  değinmeden USLUP anlayışlarına dikkat  çekmek istiyorum .
           Twitter da gündem yaratan dr. Erol Köse ‘ de benzer bir uslup kullanıyor . ‘’ Şu şöhretin dosyasını saat …….. da açıklıyacağım ! Gonk vuruncada : ‘’ bu şöyle , şu böyle...’’ diye mesajlarını yazıyor .Gayet anlaşılır halk dili , deyimleri kullanıyor  . Hıııı izleniyormu ? Evet hem de çok . Sosyal paylaşımın  fenomeni oldu .
            Israrla şunu da belirtmeliyim ki ; mesajlarının içeriği beni bağlamıyor . Çünkü : ‘’Benim Hayatımı Değiştirecek Ehemmiyeti Yok ‘’ ! Ancak merakla izlendiği gerçeğini kesinlikle kabul ediyorum . Gündemini yaratıyor . Sonra o mesajlar uçup gidiyor . Ondan gayrısi başka bir tartışma konusu .
           Böyle açıklamaların ardından ilk  reaksiyon genelde ; ‘’aaaa ….yaaaaa …. Waooaav …’’ Ama sonra: ''  EEEEEEEEEEEJYani neee ??? '' ....
          Siyasette bu usluptaki açıklamaların uzayıp giden diğer hukuk davalarına var mı bir faydası ? İşin beni ilgilendiren ASIL kısmı budur ! Hayatımızı Adalet  Sistemimize güvenerek yaşayacağımızı garantiliyen , rahatlatan bir yanı var mı ? Var mı hakettiğimiz adil konfora bir faydası?
          Suçu kesinleşmeyip , soruşturma kapsamında fi tarihten beri cezaevindeki tutuklulara var mı bir kıyağı? Ergenekon davasıda , Deniz Feneri davası da emsaldir .Uzayıp giden ‘’ SONUÇSUZ ADALET ‘’ anlayışının asıl A-DA-LET-SİZ-Lİ-Ğİ-DİR !  Böylesine sonucu olmayan bir durumun adaletinden kim ve nasıl bahsedebilir ? Sadece suyu çıktı demekten başka hiçbir şey aklıma gelmiyor .
           Bu iki dava hakkında halkın kafasındaki imaj ise : Zaten bu iki dava birbirine karşıymış gibidir . Peki hangi yargı sisteminde böylesi iki ayrı dava , birbirine karşı açılmış şekle bürünebilir ? Bu durum , hukuksal değerlendirmek şöyle dursun daha en başta fiyaskodur. Ülkenin adaletine , mahkemesine , hukuğuna güvennememek kabustur. Evet evet Korkunç bir algı evet !  Uzayan soruşturma dosyalarının , telefon dinlemelerinin ortaya dökülmesi ‘’ Toplumsal Karabasan ‘’dır . Ne yazık ki evet ...
           Asıl olan bu kabustan kan ter içinde de olsa , uyanmanın varmı bir yolu ? Beni endişelendiren ÜLKEMİN ADALET SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİNİN RÖLANTİDE KALIŞI ...
            Ne ileri , Ne de  geri ...
          Bu Hukuksal gaflet değil mi ? Cezası kesinleşmemesine rağmen tutuklu bulunan onca insan ? Düşünsenize bu kadar zaman sonra beraat ettiklerini ? Nasıl açıklanır ki boşu boşu o kadar zaman ? Nasıl telafi edilir ? Ya peki suçu olup dışar da elini kolunu sallayarak gezenlere ne demeli ? Kim garanti edebilir ki bir gün bir davanın parçası olmayacağını ? 
           Şimdi kafasını adeta kuma gömen , uzayıp giden hukuk sistemine nasıl güvenilebilinir ki ?Dedikodu mahiyetinde kamuya sunulan ömür tüketen , sonuçsuz açıklamalar , sürüncemeler nereye kadar ? Bunlar da Adalet sistemini aksadığına birer emsal değil mi ? Dedikodunun ne kadar adaleti olabilir ki ? 
          Siyasetin magazinel uslup anonslarıyla bir ülkenin yargı sistemi değişebilir mi ?
         Emin olun herkesin kendi ekranın da en hızlı daima akan ,  gündemi anında belirleyen sadece ve sadece @HAYAT !!!
         İnsanın içine fenalık getirecek kadar uzayan taraf algısı bir kenara bırakılıp TARAFTARI olan kitle üstünden adalet  sistemi emsal nitelikte işlemeli . Çünkü her müsabakanın doğası gereği magazini  zaten  kendi içinde  var .
        Hiç taraftarı bulunmayıp , ayrıca hiç birşeyin taraftarı da olunmayabilinir . Ama her kişinin adil TARAFA mutlak doğal ihtiyacı var !
       Uslup herkesin kendi tasarrufudur .Köstebek möstebek \ telefonda dinlemeleri vs vs ? Iyi de anladik ama var mı DEVEKUŞU SİSTEMİNİN kumdan kafayı çıkartmasına faydası ?
Var mı bana  bir faydası ? Var mı hukuk sistemine faydası ? Var mı evrensel nitelikte bir yararı ? TERÖRÜ bitirmeye , AB ye girmeye var mı bir katkısı ? Var mi ekonomiye , işsizliğe , atanamayan öğretmenlere , kadına şiddete , eğitim sistemine bir faydası ? Adaletin evrenselliğine inanıyor , domestik algıların önemi olmadığını düşünüyorum . 
      Açıklama denilen şey ;'' eğer bir ivme kazandırmıyorsa ''  ne kadar destekçisi olunabilinir ki ? 
      Adaletin olamadığı heryer de : Gerisi hikaye der ve geçerim ....
     O halde acikliyorum bu durumun adı @devekusu

NOT : Köşeciler düşünecek , taşınacak ..En hızlısı yarına yazacak falan , filan . Ölme eşeğim ölme :)

Hiç yorum yok: