12 Ekim 2011 Çarşamba

KADININ '' DEĞİL '' DEĞERİ GÜNÜ




                                      ~(~kadın ) = KADIN
         Herkesi  protestoya davet ediyorum . Hem de bir kadın olarak ! ‘’ Kadın DEĞİL Günü ‘’ öneriyorum ....Adeta bir kadın ISSIZLIĞI günü ...
       Bir tür  kadının degilsizlik hali . Kadının  ıssızlığa bürünüşü ...
       Hatta ‘’ degilsizlik etkinlikleri ‘’ önerilerim var .
       Çeşitli kadın grupları o gun otomatik yaptıgı hic birseyi yapmamalı . Ev kadınlari dibine kadar ‘’ degil ‘’ olmalı ! Hiç bisey yapmamalı . Varlığını  ‘’ Yok-Sun-Luk-La ‘’ bezemeli …
       Çalışan kadınlar : O gun hiççççççççç bir sey yapmamalı . Mesela Hostesler servis yapmamalı . Sekreterler hiçbir telefona bakmamalı . Hiçbir kadın personel çalışmamalı. Kadın sarkıcılar hiç sarkı soylememeli ….Kadın ogretmenler tek kelıme  bisey ogretmemeli , Hayat kadınları o gun hiç çalışmamalı , Kadın yazarlar o gun tek satır yazmamalı …………. Vs vs vs vs ……….
       O gun ‘’ kadın degil ‘’ sizliği yasatılmalı . Tum temaslar dondurulmalı !
       Kabus gibi degilmi ? Hayat bir anda durdu sanki … Kadının  adeta bu Trak hali dört yanı sarmalı ..
         Onemli gün ve haftalardan pek hoslanmadıgımı soylemeliyim . Ama ihtiyaçtan doğan önemli günlere de arkamı dönemem . Mesela 23 Nisan Günü :)
        Malum gündemden dem vurulup ,  ‘’ degil ‘’ gunu  yasansa KADIN daha akılda kalıcı olmaz mı ? Bu sado -mazoist  yaklasımla asıl işkenceye HAYIR demek değil mi ? O çok manalı günlerde şehir meydanlarında yururken, tanımadıgım birilerince elime tutusturulan kırmızı bir karanfille ben kendimi ne kadar degerli bir kadın hissedebilirim ki ?Görmüş geçirmiş havasıyla kalantor -triple kasılan adam, bu sistem icinde ne kadar da yalancı degilmi ? İçimden hepsine : '' Yalancılarrrrrrrrrr '' diye haykırmak geçer  . Ohhhhh en azından simdi haykırdım , rahatladım .....
       Yalan ustune – hatırsız bir gosterise dayalı tum anlayıslardan nefret ediyorum , samimi bulmuyorum !!!!
        Esasında hakkı verilmemiş gösteris gunlerinde , asagılandıgımı dahi dusunmekteyim . Emek olmadan İNSAN olmaya imkan varmı ? 1857 de fabrika direnisinde ölen kadınların anısına saygım sonsuz . Ama  onlar yy lar once  :
      ~(~kadın )---- Değilin ( değili Kadın ) = KADIN
       Ölü kadın da KADIN degilmi ?
      Her turlu siddet toplumun kabusu değil mi ?En agırı ise gozune baka baka yalan soyleyen tiksinçççççççç  palavralar degılmı ? Hayatın ta içinde  ‘’ kadınlara saygım sonsuz ‘’ diyen corapsız , damarlı kalın bilekliler  felaket yalancı degilmi ?
      Kadının   '' degilsizliği ''  olmalı . Hem o tarihte karanfil kabusu yerine papatyalar daha dogal ve normal degılmı ?
      Sessiz ‘’ degilsizlik ‘’ konusmaktan daha etkin , daha akıllarda kalıcı degil mi ?

      Susarak duran kadın simdi kadın degilmi ? Kadın yeterli degilmi ?Sistem içinde akan zamanın ruhunda degilsizlik ‘’ DEĞER’ değil mi ? Bu bir tuzak degilmi ???????????
     Ölü bir kadın şimdi SAHİCİ değil mi ? Ölüm gerçek degil mi ? O fotograf ve sonrasın hızla alınan kararlara bakınca ÖLÜ BİR KADININ dahi yaptırım gücü ne kadar güçlü öyle degil mi ?
      Eskimiş pespaye sistemin demogojısinden habire kıvıranlar yüzleşsin istiyorum . Basta medya olmak üzre degilleserek bütün maskelerin düşmesini  gönülden diliyorum . Aslında bunun adeta AYNA algısından yaşanılmasını destekliyorum ....
      Degilin Degili   ~ ( ~ )    =  Yine kendisidir .... 
      Kadının değilinin değili = İNSAN değil mi ? 
      22 . KASIM 2011  Kadının İNSAN olduğunu vurgulama için uygun tarih degil mi ? 
      
 Not : Bilindiği uzre  ‘’ ~ ‘’ isareti ‘’ degil  ‘’ i sembolize etmektedir . Bu mantıktan hareketle degilin degili yine kendisidir …
Önermeler : ~(~p) = p Mantık ve  felsefe de hatta matematik lise bilgilerimde çok net   anımsadıgım bir formul . Degilin degili yine kendisidir .Orta Çag' da Aristoteles'in baslattıgı yöntemdir . 

2 yorum:

Bülent Taşdemir dedi ki...

Biz erkeklerde sizin "O" eylem gününüzde,bir matematik ispat yöntemi olan "olmayana ergi" metodunu deneyerek,yokluğunuzdan yola çıkıp,varlığınızı ispatlarız.

onlinederya dedi ki...

harıkasınız Bulent Bey ; amacta bu kısmen.Ilgınıze tesekkurler