21 Ocak 2015 Çarşamba

ADALETE ''EŞŞEK TRAŞI''...



      Ülkem de Adalet-Hukuk sistemi hep tartışılan konudur. Artık isyan etmekten tartışılmıyor bile.
     Acaba diyorum 25 Nisan 2009 da Adaleti temsil eden heykele yapılan ''Eşşek Traşının'' bunda etkisi varmı? Kimin fikri bilemiyoruz tabii. Ama teee Yunan Mitolojisi'yle asırlardır Adaleti temsil eden Themis Heykeline müdahaleyi şaşkınlıkla izlemiştik. O bildik heykel kapı önünde yapılan kardan adamlardan bile daha komik hale dönüştü!
   



  Orjinalin de ''elindeki kılıç, adaletin gücünü ve cezalandırma yetkisini; gözlerindeki bağ, tarafsızlığı; diğer elindeki terazi, hukukun dengeyi koruduğunu, adaleti; tek göğsünün açık olması ve beyaz kıyafeti, saflığı ve korkusuzluğu, kimi kaynaklara göre ise bekaretini;ayağının altındaki yılan da toplumdaki kötülükleri ayağının altına alabilmesini simgeler''....
  









Oysa göğsü çoktannnn kapanmış,elindeki terazi sağ ele verilmiş, gözü çoktan açılmış, üzerindeki kıyafet hiçbir yörenin forklörük simgesi olamayacak kadar anlamsızlaşmış. Ama benim ennnnnn çok takıldığım saçı oldu. O ne öyle yahu? Kötü bir akıl hastanesinde yapılan acımasız müdahaleler gibi. Alıp makası gelişi güzel vurup, hastaları feci gösteren traş vardır ya. Aynen işte öyle. ''GUGUK KUŞU '' filmindeki hemşire Ratched'ın kötü tavrını anımsatıyor. Resmen deli sacı olmuş. Ki zaten hukuk-yargı sistemine bakınca delirmemek de ne mümkün!


    Acaba bize bir mesaj mı bu? Demekten insan kendini alamıyor!

     Ay bari hiç heykel koymasaydınız. Adalet Tanrıçası Themis'i bu kadar maymun etmeye gerek yoktu. Güzelim kadın figürünü böyle şebeğe çevirmeye de gerek yoktu!
  Hııııı Yunan Mitolojisi diye bir takıntıysa eğer mevzu. O zaman Türk mitolojisinden yararlanaydınız.Hani varya eski Türk devletleri merakı ....
      Gerçi bu şebeğe dönüşmüş heykel açılışından sonraaaaa... Neler neler oldu:) Sadece 4 yıl sonra yine aynı tarihte, aynı yerde GÖMLEK meselesi yangın çıkardı.

 İKİ RESİM ARASINDAKİ DAĞLAR KADAR FARKI BULUN!

İKİ RESİM ARASINDAKİ DAĞLAR KADAR FARKI BULUN!
        ''Gezi Parkı '' oldu. Gencecik insanlar öldü. berkin elvan (15) - ali ismail korkmaz  -öğrenci mehmet ayvalıtaş (20) -abdullah cömert (22) -ethem sarısülük (26) -medeni yıldırım (18) - ahmet atakan (22)
  Sadece düşünce yüzünden asılmasına karar verilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını yargılayan sisteme isyan ettik! DON meselesine kadar sorgulayıp, Başbakan Adnan Menderesi idam eden yargıya isyan ettik! Şimdi
   Anladığımız şu oldu: Adalet-Hukuk-Yargı : ATEŞTEN GÖMLEK!!!
    Uzunnnnn zamandır konuşulan, tartışılan, isyanlar edilen konu. Hukuk- Yargı - Adalet Sistemi...
     Milletin Meclisi dün 4 Bakan'ın Yüce Divan'a gönderme meselesini oyladı.Sonuç malum....
     Aynı gün Eskişehir'de katledilmesine rağmen davası Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davası vardı. Ve dava sonuçlandı. Anne Emel Korkmaz'ın isyanıyla tabii ...
   Bence herşeyi değiştirip maymuna dönmüş,''Deli Traşı'' kafalı Adalet heykeli kaldırılsın. Zaten kafasına göre deforme edilmiş zavallı heykel .Vallahi korkunç olmuş.Bir tepegözü eksik:) Yerine Türk Mitolojisinden bir heykel konulsun. Araştırın bakın, çokkkk malzeme var . Elin Yunan Mitolojisine çokta kalmadık:))))))
      Bu olan bitenle delirmemek içten değil !Sanki hepimiz GUGUK KUŞU film kahranlarına dönüştük.Heykeldeki saç modelini ennnn trend alırsak eger, gömleği ters giymişiz çok mu ? :)
   Hııııı birde ÜÇ MAYMUN vardı değil mi? O konuya hiç girmeliyim. Ancak 3' e kadar sayabilen çocuklar kadar;  Duymadık-Görmedik- Bilmiyoruz:)
  


NOT: Bütün Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde yatanları, görev yapanları tenzih ediyorum. Saglık ve kolaylıklar diliyorum.....
   

Hiç yorum yok: