29 Temmuz 2012 Pazar

NEVER! NEVER ! DON'T CRY '' NURSELİ ''


           Ne salak ne cahil bir medyadır ki bu Nurseli İdiz'i  bu şekilde manşete taşırlar ! Bipolar bozukluk diye yazanlar acaba bipolar bozuklugun ne olduguna Allah rızası için dahi olsa araştırdılarmı ? Bu ne vicdansızlık bu ne hoyratlıktır ! Tabii amaç yalakalık ! '' Ramazan'da içen KADIN '' diye gösterip '' HESAPTA'' giderek muhafazakarlaşan toplumdan prim almak .
        Ahhhh ahhh behhhh kuş beyinliler :) Bir kere giderek muhafazakarlaşma halini iyi gozlemleyin ! Fuul makyajlı , en frapan turbanları tercih edenlerin son moda ayakkabılarına , altlarındaki blue jeanlere şöyle bir bakın ! BU muhafazakarlık O muhafazakarlık değil ! Yani kimse Ramazan'da içki içen SANATÇI'sını linç etmez ! Etmemelidir de !!!
       Ama bu cahil medya kendi elleriyle '' yine '' bir KADINI , BİR ANNEYİ linç ediyor ! Hastalık herkes için geçerli . Kimse kanser olmayacağını garanti edemiyeceği gibi , bipolar hastalıkla boğuşmuyacağını da garanti edemez !
        Amaç hastalıkla mücadele ise zaten bu haber o manşetle yapılmazdı . Ama amaç '' Ramazan'da alkol içen bir KADIN '' haberiyse hakkaten buyukkkkkkkkkk başarı :)
       Evita'dan , Hürrem'e kadar bir çok rolde başarılı olmuş İdiz'in Atatürk rolü canladırdığını da biliyormuydunuz ? Bir oyuncu role kendini oyle kaptırır ki , kim ve ne produksiyon yapıyormuş bakmaz aldırmaz bile ... Nurseli idiz'i sadece izleyici olarak tanırım . Başına gelenleride pek değerli medyadan takip ederim . Yakın zamanda annesinin vefatı , Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığını , Produksiyon ve yönetimden dolayı saşkınlık yaşadığını , eşi Cem İdiz'den boşandığını , hastalıkla uğraştığını vs vs hep medyadan öğreniyorum . 
       Kendimi Nurseli'den çok kızının yerine koyuyorum . Genç bir kadın ve annesinin bu ataklarıyla mücadele  ediyor . Ve üstelik yanlız başına ! Kim destek olursa olsun o dönemde '' hastanın birinci derecede '' yakını olmanın ZORLUĞUNU sadece Allah bilir ! Evet sadece Allah bilir !O kişi bile bilemiyecek ,  fikir yüretemiyecek kadar ortalık toz dumandır ...
       Belkide bu şizofrenik meslegin yani oyunculuğun tek şanssızlığı budur . Zira hayatlarının prodüksiyonlarını sorgulayamıyacak kadar '' kendisinden '' vazgeçme halidir.Ve feci şekilde '' OYUN İÇİNDE OYUN ''olan...
       Bu nasıl bir aşağılamadır ki ;  parasızlıktan İstanbul'a dönememiş , bavuluyla sokata kalmış imajındaki o berbat kadrajlar ! Anlaşılamayan şu . Parasız birinimi yoksa hastalık atağı tutmuş birinimi küçümsüyoruz ? Nedir durum arkadaş ? 
        Kendi adıma net şunu söylüyorum ! Bu haberi bu şekilde yapanları asıl küçümsüyorum ! Cehaletin , yalaklığın dikalası , iblis medya !!!!!
       Olimpiyatın en görkemli günlerinde Başbakan ve Eşi'nin özellikle KADIN sporcularımıza verdiği desteği keyifle izliyorum . Hatta Potanın Perileri'nin maçını izleyip , galibiyet sonrası tebrik için soyunması odasına gitmesine 10 puan . Ammaaaa medya mensuplarının yanına gitmesine engel olan protokol görevlisine ayar çekmesine 100000 puan . Türk medya temsilcilerine ulaşmasını engelleyen işgüzar görevliye önce sert bir bakış atan Erdoğan , sonra dayanamayıp '' sen ne terbiyesiz adamsın '' diye fırça çekmiş ...
      Medyasına tevazusu VIP muameleye posta koyacak kadar hoş bir Başbakan'mız var . Aynı samimiyette medyasına böylesi bir KADIN haberi yaptığından ötürü iyi bir kalay çekeceğini umuyorum ...
      Hatta Sayın Bakanlarımız Fatma Şahin , Ertuğrul Günay ve hatta Çeşme 'deki yetkilileri görevlendireceğini diliyorum ...
      Çünkü bu haber kendisinden bile vazgeçmiş sadece rollerini oynayan BİR KADIN haberidir . 
       Ne Evita , Ne Hürrem , Ne Atatürk , Ne de Saklambaç sunucusunun değil sadece Nurseli İdiz'in sağlık problemini acımasızca katlediliş halidir . 
      Toplumsal Bipolerite rahatsızlığına önlem ve bu tarz hastalara örnek amaçlı , nasıl tedavi olunur göstermenin fırsatıdır . 
       Ve bu hastalık tedavi edilmezse şizofreninin en sert savhalarına ulaşacaktır . Toplumsal ruh sağlığının hızla gelişen teknolojilerde öneminin altını çizmek isterim . Biz sporcunun çevik ahlaklısını severiz . Londra'da Kadın Sporcularımız göğsümüzü kabartmakta . Aynı sanatsız kalan bir milletinde hayat damarlarından biri kopmuş demektir . Toplumsal sağlığımız içinde bu tür açılımlar bekliyoruz .
       Sayın Başbakan'dan medyanın bu sert ve acımasız haline bir'' sert bakış '' arz ediyoruz . Çünkü konu Ramazan günü alkol alan kadın değil , rahatsızlığından atak(devre) geçiren bir sanatçıdır . İkisi arasındaki ayrımı yapan sağlıklı bir TOPLUM olmak en büyük dileğimiz .İnsan Sağlığı-Toplum Sağlığı  bir illüzyon olamıyacak kadar ciddi ve gerçektir !
      Buan Madonna'dan tutta bir çok ünlü KADIN'ın canlandırdığı  Evita müzikalinin şarkısı kulaklarımda çınlıyor . Aslında herşey ne kadar da içi boş aldatmacalar . Eva Peron'da  kendi hayatını böyle tanımlıyor . Bütün bir hayat sanki sahnedeki illüzyonlar . Çizgi karakterlere dönüşmüş gibiyiz .Sanki duvardan geçecek,çatıdan düşecek,dinamit patlayacak,çatıdan düşecek ama asla ölmeyecek gibi yaşıyoruz .Asıl hasta ruh budur !
     Never Don't Cry Turkey için sadece sevgi .... İşte o muhteşem şarkı ...
     http://www.youtube.com/watch?v=X4oPWINVVEw
 Don't cry for me Argentina
The truth is I never left you
All through my wild days
My mad existence
I kept my promise
Don't keep your distance
And as for fortune, and as for fame
I never invited them in
Though it seemed to the world they were all I desired
They are illusions....
 
   

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika yazmışsın Derya..... Fsn

onlinederya dedi ki...

tesekkurler sevgili Fsn :)