30 Eylül 2011 Cuma

MAKEDONYA'DA EMİNE ERDOĞAN'DAN EVRENSEL MESAJ

   
       Bu gün  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile Makedonya'nın başkenti Üsküp'e gidisi ve oradaki temaslarının yankıları haber sitelerinden duyurulmaya başlandı ….

     Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve bazı milletvekilleri de eşlik ettiği Türk Heyeti askeri tören ile karşılanmış .
   
     Makedon kültürünün Türk Kültürüne uzak olmadığı bilgisi hepimizce az çok bilinir . Bu an dünya da olup bitene baktıkça tarihte yepyeni sayfaların açıldığına hep birlikte tanıklık ediyoruz .
       Başbakan’ın özellikle son dönem dünya liderliği konusunda hayli iddialı duruşunun etkisi  tartışılmaz . Kendisi de bu özelliğinin farkında olmalı ki , gittiği ülkeler de ‘’ o ülke ‘’ halkını yakından ilgilendiren mesajlar veriyor .
      Henüz yorumu gazetelerde olamayacak kadar sıcağı sıcağına mesajı : ''Hiç endişeniz olmasın, Makedonya AB'ye bizden önce girer. Biz sizden sonra gireceğiz. Onun için ben şimdiden hayırlı olsun ... ‘’ diyerek Makedon halkına verdi  bile ….
      Fakat bu misafir olduğu ülkeye verdiği moral dolu mesajın ardında sanki asıl mesaj var . AB ‘ye Türkiye adına verilen mesaj …..
       Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla dercesine bir yaklaşım . Zira Makedon halkının AB ye girmesine hiçbir itiraz yok . Aksine çok seviniriz . Fakat Başbakan’ın konuya ilişkin mesajına dikkatlenirsek : Müzakere sürecinde biz daha aktif olsakta , Yunanistan’ın NATO konusunda engeline rağmen bizim ısrarlı desteğimize vurgusu mühimdir .
     Bu seyehatte Sayın Emine Erdoğan Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte esnafla sohbet eden Erdoğan, ardından Osmanlı eseri Kurşunhanı Çarşısı'nı gezmişler … Gazetecilerin sorusu üzerine  Emine Hanım Kürt annelerin çağrıda bulunmuş .
        Emine Erdoğan, "Tabii ki yüreğimizde hissettik. Bundan gerçekten çok huzursuz ve mutsuz olduk. Bütün kadınlar anneler adına aslında ne diyeceğimi bilemiyorum. Gerçekten bu bir vahşet yani. Ama buna bütün annelerin bütün kadınların kınaması protesto etmesi gerekiyor. Bilhassa Kürt annelerinin. Başbakan'ın dediği gibi, beyaz yazmanızı ne zaman yere sereceksiniz? Onu bekliyoruz. İnşallah kadınlar bu bilince sahip olursa, terör barınamaz. Bugünleri bekliyoruz inşallah" diye duygularını iletmiş …
          Aynı sıralarda yine , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile düzenlediği ortak basın toplantısında geçen şu ifade : ‘’ Artık küreselleşen bir dünyada, güncellenen bir dünyada yaşıyoruz, barışın egemen olması gereken bir dünyada yaşıyoruz. ‘’ ….. Çarşıda seslenen Emine Hanım ‘ ın mesajı kadar evrensel değil …
        İçinden geçtiğimiz şu günlerde ben Emine Erdoğan’ın söylediklerini daha küresel bir anlayışta buldum .
         Diplomaside küresellik kavramlarını sonuna dek desteklesem de ANNELIK KADAR EVRENSEL başka bir duygu düşünemiyorum …..
       

 

 


   
      
      

Hiç yorum yok: