16 Şubat 2015 Pazartesi

KADINA ŞİDDET 'te MEDYA NEREDE???

 
   Bu resme bakıp da, çağrışım yapmayan var mı?
   Bir  ülkede çocuk yaştaki İNSANLAR ölüyorsa, KADINA ŞİDDET almış başını gidiyor ve ADALAET- HUKUK sistemine güvenmekte güçlük çekiyor ve ve ve MEDYASINI samimi bulmuyorsa bıçak çoktan kemiğe dayanmıştır.
   KADIN'ın gücünün neler yapabileği konusunda hiç şüphe yok. Ve işte bu dönemde #ÖzgecanAslan olayı çoktannnn dolmuş bardağın taşmasıdır. Kendi MEDYASINI, sosyal paylaşımda oluşturmuş halk bildik klasik medyaya asla reyting vermiyor. Yani kendisinin dışında kimseye artık güvenmiyor!
    Ama arkasına gücü ve samimiyetine güvendiği SANATÇILARINI da almayı ihmal etmiyor.
   Beren Saat bu konuda çok iyi bir örnek oldu. Hiçbir medya kurum-kuruluşunu araya koymadan,  Instagram hesabındaki ifadeleriyle  dikkatleri iyice odaklatttı!Onun bu özgüvenli, samimiyet ve tabii CESARET dolu ifadesinden esinlenildi. Ve #SendeAnlat hashtag ile adeta toplum psikanalizi oluştu. Milyonalarca mesaj,itiraf yağdı. Iki gundur ve hala trend topic listede 1.sırada...
  
    Kadın ve Aileden sorumlu Bakan Ayşenur İslam'ın taziye ziyareti sırasında protestolar, Bakan'ı istifaya davet eden ciddi bir kalabalık vardı.
    Elbette Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'ına Muhalefet Liderlerine kadar herkes olayı kınadı. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki kızı aileye taziye ziyaretine gitti.
Ama toplum üzerinde  O etki O sakinleşme asla oluşmadı. İnsanlar bu mesajları adeta hiç tınmadı bile...
    Toplumlarda eğer KADINLAR ayağa kalkıyorsa , çok şey değişir. Ve kadınlar YETER diye çığlık atmaya başladılar. Ve bu öyle bir ÇIĞLIK ki kulakları sağır edercesine.
     Tarkan'ın duyarlığını görmezden gelmiyor, Nihat Doğan'ın kabalığına öfke fışkırıyor, dakika da işini bitirtiyorlar.Tahmin edilemeyecek kadar güçlü KADIN yüreği,dayanışması var.
   Kendi adıma: Günlerdir mahvolmuş ruh halime, bu KADIN tavrı az da olsa UMUT veriyor.
    İşte tüm bu KADIN CESARETİ denen en gözü kara, en duyarlı, en kansız, en hakiki CESARETİN karşısında durmanın imkansızlığını sanırım herkes fark etti.


    Bakın iki resimde de görüldüğü üzere, konunun illüstrasyon çalışmaları çoktannnnnn yapıldı bile.  Böylesine güçlü sosyal medyaya ayak uydurmak konusunda, üzülerek MEDYA'yı eleştiriyorum.
    Hem de  medyayım diye geçinen, bu olaya vahim yaklaşanları hiç kefeye koymadan, onları hiç ciddiye almadan.
   Ben ciddiye aldıklarımı eleştiriyor, yetersiz buluyorum!
   Yazık ki hayatın gerisinde kalan  ''com.tr '' larınızı kapatın gitsin...

Hiç yorum yok: