5 Ağustos 2012 Pazar

ŞEHİT ORUCU ......

      Hakkari '' Geçimli '' köyü karakolu 8 ŞEHİT !
      Kabus bir Pazar !
      Ne diyecek bir tek kelime , nede susulacak tek bir AN var ! Son günlerde giderek  gerginleşen  diplomasinin sonucu bumudur ?
       Daha gecen gün , Dışişleri Bakanımızın Kerkük ziyaretini anımsayalım .Ve Irak'tan gelen tepki :  Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin danışmanı, "Türkiye çok açık bir biçimde Irak'ın işlerine karışıyor, T.C. Büyükelçiliği kapatılmalı, Davutoğlu'nu tutuklama hakkımız var " açıklamasında bulunuyor ....
      İlk açıklama sosyal paylaşım sitesi twitter'da hükümet partisi AKP'nin  Gen.Bşk.Yard.ve Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geliyor : "Amerikalıların yıllarca Irak'ı işgal etmesinden ve arkasında yüz binlerce dul ve yetim bırakmasından rahatsızlık duymayan Malikî zihniyeti Her nasılsa Sayın Davutoğlu'nun Kerkük'e yapmış olduğu son derece barışçı ve iyi niyetli ziyaretinden rahatsız oluyor.Etkin ve aktif bir dış politika vizyonuna sahip olmanız, ille de her zaman başkalarının size geleceği anlamına gelmez. Bir çok konuda ABD'lilerin bize gelmesi,onların daha zayıf olduğu anlamına gelmez. "Niye Barzanî gelmiyor biz gidiyoruz?" itirazı anlamsızdır.Barzanî kısa bir süre önce Türkiye'de idi. Büyükelçileri bakanlığa çağırır gibi her yabancı yöneticiyi canınız istedikçe çağıramazsınız.
Kimin ne için nereye gittiği önemlidir. Esas olan aldığınız sonuçtur. Tabii ki hiç bir zaman Pembe İncili kaftan ruhundan taviz vermeden..."   
        Bu durumu bir deyimle özetlersek : '' Bundan iyisi Şam'da kayısı '' . Olabilirmi ? 
        Tabiki hayır ! Hatta bu deyimi şuan değiştirip okuyalım . '' Bundan kötüsü Şam'ın Mayıs'ı ''. Anımsarsak Suriye'de 6 Mayıs Şehitler Günü . Hatta bu yılki Kasiyun Dağındaki törende Esad bizzat anıta kendisi çelenk bırakmıştı . Gerçi bizene elin töreninden . Ama orada dikkatimi çeken; Esad'dan çok şehit çocuklarıyla münasebetini bir lutufmuş gibi gösterilmiş olmasıydı ! Dünyanın heryerindeki Müslüman Ülkelerde Şehit'lik mertebesinin kutsallığını düşündüm. Bu tavrın en büyük günah ''KİBİR''den başka birsey olmadığını anlamak için müneccim olmaya gerek yok ! İki tane tören çiçeğinin arkasına saklanan narkoz  bugun etkisini kaybetmedimi ? 
      İşte ! İşte tam bugün ! Berbat sıcak , acı , kanlı , cehennem kabusu gibi bir Pazar ! Gencecik Türk Evlatlarının Can PazarI ! 8 Şehitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt !!!!!!!
      İnternet sitelerinde isimlerin açıklanmasını sanki en yakın akrabalarımmış gibi bekleyen ben ! İlk isimler belli olmaya başladı . Şehitlerden biri Uzman Çavuş Ahmet Kurak diğeri ise terhisine 15 gün kalan Jandarma Er Metin Çevik...
    Elimiz ayağımız buz kesmis öylece takip ediyoruz ! Aileleri düşünemiyorum bile ! 
    Ve Devletin zirvesinden ilk açıklama yine twitter üzerinden Sayın Cumhur Başkanından geldi : '' Terör örgütü bu Ramazan ayında pervasızca bir plan içerisine girmişti.Buna fırsat vermemek için güvenlik güçlerimiz ön tedbiri alıp yoğun bir mücadeleye girdi.Maalesef yüreğimizi dağlayan şehitlerimiz var.Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize de başsağlığı diliyorum.''
      Orucunu dağlarda bırakmamış Şehit'i duyunca kimin Hayırlı Ramazan'lar diyesi gelir ? Sayın Cumhur Başkanım Terör Oruç tutmuyor demek ki !!!!
     Bu yazıyı yazarken Başbakan'ın açıklaması geldi : '' Terör er yada geç kaybetmeye ,milletin azim ve kararlığı karşısında erimeye mahkumdur '' .... Sayın Başbakan azim ve kararlılık konusunda Türk Milleti kadar AZİZ güvenilir bir millet olamaz . Haklısınız . Fakat SABIR denen temelle doğru orantıda işleyen bu toplumsal özelliğin sınırları aşılalı çok uzun zaman olmuştur ! 
      Hatta 8 Mayıs 20102' da basında yeralan Dağlıca'da Şehit edilmiş ; Komando Uzman Çavuş Metin Can’ın babası 52 yaşındaki Güngör Can, “Vatan sağ olsun ama, bizi yönetenlere hakkımı helal etmiyorum” !!!! Diye haykırışını unutmaya imkan varmı ? 
     Az öncede internet sitelerine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıklaması yayınlandı . "Hakkari Çukurca'da bir karakolumuz gece sahur vakti , terör saldırısına maruz kaldı. Orada şehitlerimiz var. 6 asker, 2 korucu şehidimiz var. Çok sayıda terörist kaybı var. Tabi üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele. Hükümet olarak Türk devleti olarak terörle mücadelemizi bütün boyutlarıyla sürdürüyoruz.''
     Sosyal Medya'da tepkiler yağıyor . Özellikle çok sayıda terörist kaybı var . İfadesiyle adeta dalga geçilmekte ....
      Benimse yine aklıma daha yeni tarih 22.06.2012 basında çıkan bir başka Şehit Babası haberi geliyor . 5 yıl önce Çukurca'da  Şehit asteğmen Zeki Burak Okay'ın babası Sezai Okay'ın : '' Vatan Sağolmasın !!!! '' ifadesi nasıl nasıl unutulabilinir ? Hala gram acısı dinmeyen bir Baba isyanını başka nasıl anlatabilir ki ? 
      Günlerden aslında sadece '' PAZAR '': Ama  bugün berbat acı , ateş , barut , kan kokan  pis bir Pazar ! Ramazan olsa kaç yazar ? Terör oruç tutar mı ? O halde Şehit Ailelerine bu Bayram nasıl bir Bayram ? Bu Ramazan sonunda gelen O Bayram'mı ? 
      O halde kimsenin Bayramı Mübarek Olmasın !!!! Ramazan'da terör buysa Bayram'ın ne önemi var ?   
     Ramazan Coğrafyasına bakınca da : '' Halep ordaysa Arşın burada '' görmemeye imkanmı var ? 
       Hiçbir evlat bir memleketin FİTRE - ZEKATINI canıyla ödemekle yükümlü değildir . Kul hakkının ödenmediği ibadette nereye kadar ? Şehitlerle helalleşme burdan taaaaaaaaaa öbür dünyaya kadar ! 
      Şehitlerimize Rahmet , Ailelerine Allahtan sabır ve başsağlığı diliyorum . 
     Ama sabrında hakkaten bir sınırı var !!!! 

     NOT : İnternet haber linklerinde yazının bitiminde yayına konan bu olay      '' helalleşmenin '' ennnnnnnnnnnn üst sınırını bize ders gibi  öğretenmiyormu?
      İşte yürek burkan O Şehit'in son anları :''Hakkari Çukurca’da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çellikkaya'nın Kırşehir Çiçekdağı İlçesi Köseli Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit uzmançavuşun çatışma anında eşi Elif'i arayarak, "Hakkınızı hella edin, ateş altındayız, her taraftan mermi geliyor, Patlama oluyor" dediği öğrenildi.

Hiç yorum yok: