21 Ağustos 2012 Salı

1 YAŞINDA ŞEHİT OLMAK ....



          ŞEHİT Almina Melisa Aker sadece 1,5 yasında .
        Ne vatanı korurken , ne malı -namusu -dini için mücadele ederken hiç bir ''Şehit''mertebesi özelliği yaşamadan ŞEHİT OLDU !!!!
       Sadece Şırnak'ta askerliğini yapan babasının Bayram izninde , anne -baba ve 11 yaşında kuzeniyle o lanet patlamanın içinden geçerken Şehit olmuştur . Hayır o daha çok küçük melek oldu da diyebiliriz. Ha melek , ha şehit farkedermi ? Sonuçta hain bir olayda günahsızca ölmedimi ????
      En büyük Şehit bebek Melisa degilmidir ? 
      Bunun hesabını kim nasıl verebilir ? Şimdi biz kimin ne neyin yakasına yapışacağız ? Acıyı sofrasında geleneksel lezzet eylemiş Gaziantep'te bu lanet olayın sadece ''acı'' demekle yetinecekmiyiz ? 
     PKK saldırıyı üstlenmiyor. Son yıllarda genelde sivil saldırıları üstlenmeyen bir terör yapısı var . Nedenine gelince bence çok basit : Bu kadar LANET olduklarıyla kendileri bile yüzleşmek istemiyordur ! Olaya kahrolan halkın tepkisi , öfkesi , kırgınlığı soluksuzlaştı, nefes alamıyoruz!
      En iyi çıkışlardan biri Fatih Terim’den geldi . O bölgenin çocuğu,yine acıyı sofrasında bal eylemiş bir lezzetin adamı Adana’lı Fatih Terim öyle akılda kalıcı bir tutum sergiledi ki … Siyasilerin örnek alacağı bu tutum biraz olsun içimize su serpti . Kahramanlara ihtiyacımız vardan öte zaten biz Kahramanlarını yüregine basan en duygusal toplum degilmiyiz ? Dedirtti ….
     Dün gece düzenlenen bu saldırıda 69 kişi yaralı , 9 kişi Şehit oldu . Bunlardan 4 'ü çocuk ....
     Bu manzaramızın; Orta Doğu'nun Çocuk cesetleriyle kana bulanan halinden çok da farklı olmadığını söylemeliyim....
     Türkiye tam bu lanetle güne başlamışken , birde Uludere'den kabus bir haber geldi . BDP Gen.Bşk.Yard.Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk 'ün de aralarında bulunduğu vekillerin Gülyazı Köyü ziyareti öncesi güvenlik sağlamak göreviyle bölgeye giden 10 askerimiz viraji alamayan araçta   Şehit olmuştur . 
       Şırnak'ta Irak sınırında Beyaztepe'de  vatani görevini yapan bu askerlerimizin yardımına o bölgedeki halk koşuyor . Yani kimi kimden koruyorsunuz ? Demede dur !!!!!
      Acaba bu güvenlik önlemi BDP'li vekillerin talebimiydi ?Diye insanın aklına geliyor .
      Şimdi başa dönersek Şırnak'taki vatani görevinden Bayram iznine memleketi Gaziantep'e gelen er Fikret Onur Aker'in ölümü kaçınılmazmıdır ? Uludere'de  görevde olma olasılığı nedir ?
       İslam'da  ''Ecel-i Kaza , Ecel-i Müsemma '' algısıyla bunu açıklamak mümkünmüdür ?Bakın o konu derin ve kulun açıklayacağı bir konu değildir.
      Ama ECEL-İ MUAMMA OLAMAYAN GERÇEK  : Gaziantep'teki saldırıda ölen  sadece 1 yaşındaki Bebek A.MELİSA AKER 'in anne ve babasıyla birlikte  ebedi yolculukta da onlara eşlik edeceğidir .....   
       ''Masum insanları öldürmenin utancını kapatacak kadar büyüklükte bir bayrak yoktur ! '' ( Howard ZINN ) 
     

Hiç yorum yok: