4 Kasım 2011 Cuma

TERÖRE KARŞI - PlayStation İSTİHDAMI

          Bugün hemen her gazete de bir görüntü vardı . Çimento tuğlalarla örülmüş duvara asılı Türk bayrağı önünde tokalaşan hüzünlü erkekler … Fotografın altındaki haber ise : ‘’ Muş'un Korkut ilçesine bağlı İçboğaz köyündeki taziye evinin içine ve dışına Türk bayrakları asan Arslan ailesi, çocuklarının kandırılarak dağa götürüldüğünü savundu.Hakkarinin Çukurca ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda ölü ele geçirilen Sezer Arslanın ( 19 ) ailesi, köyde oluşturulan taziye evini Türk bayraklarıyla donattı.’’….

           

     
          Bu manzaralar karşısında hep bildik kahredici , lanet edici psikolojiden kendimi alamıyorum ! Ve haberi okumaya devam ediyorum . 2009 yılında kandırılarak dağa çıkarıldığını vurgulanan Sezer’in o sırada 17 yaşında olduğunu hesaplıyorum .
          Hakkâri Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okuyup öğretmen olma niyetindeki bu ÇOCUK , okula başladıktan üç ay sonra ortadan kaybolmuş . Allah aşkına verin şu çocukların eline PlayStation bak bakalım bir yere kıpırdıyormu ? İnanın tuvalate bile zor giderler .Yahu bunlar işte böyle oyun yaşı ÇOCUĞU ….
          PlayStation İstihdam-mı olurmu ?  Bal gibi de olur valla ! Çünkü tam böylesi teknolojiye tutkulanacak yaşlardır o yaşlar …. Ve belki de bu tür istihdam eksikliğinden yazık ki silahları teknoloji sanıyorlar !!!!! Çocuk aklı işte zavallı ….

http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/evinden-sonra-mezarina-da-turk-bayragi-dikildi_54683

     "Biz Çanakkale'de 7 düvelle savaştık ve devletimizi kurduk. Artık kimseyle savaşmayacağız. Kürt kökenli vatandaş olarak, herkesten daha fazla devletimize ve milletimize sadığız. Yeğenimizi okuyup vatanına milletine hayırlı olsun diye gönderdik, dağa çıkması için göndermedik. Benim de bir oğlum polis okulunda okuyor. Yakında mezun olup göreve başlayacak." Diyen amca Halil Arslan’a şimdi ne denir ?
         Suistimali önlemek için cenazeyi gece vakti toprağa verdiklerini anlatan, "Bu cenaze üzerinden rant elde etmek için uğraşanların çocukları ciplerle geziyor. Kürt temsilcisi olarak seçilen insanlar Meclis'e değil Bodrum'a gidip güneşleniyor. Bunlar, çıkarları için ÇOCUKLARI kandırarak dağa çıkarıyor’’ köyünü sahiplenen  Köy muhtarı Mahmut Arat diyecek lafmı var ?
        Tek kelime Türkçe bilmeyen anne Kadriye Arslan'ın sözleri ise  ateş gibi iç kavuruyor : "Ciğerim yanıyor. Bir oğlum polis, bir oğlum PKK'lıydı. Hep onların karşı karşıya geleceği endişesini yaşıyordum." …
        Hele hele baba Mehmet Arslan, "Okuyup öğretmen olacaktı, çok gördüler. Başka ÇOCUKLAR ölmesin!!!" diyen ve taziyeleri duvara astığı Türk bayrağı altında kabul edişi aslında pek güzel cevap …
        Samimi söylüyorum teknoloji istihdamı şart . Çünkü bu yeni digi teknoloji çocuklara oyun gibi geliyor . Oynarken bilinçlenmek- öğrenmek  diye bir şey psikolojide de var ….. PlayStation İstihdamı adı altında çocukların teröre kurban gitmesini engelleyebiliriz … Onlar henüz çocuk ! Değil dağlarda terörist olmak , ölmeye bile akılları ermeyecek kadar OYUN ÇOCUĞU …Aileleri Türk Bayrağı altında taziyeleri kabul edilen KAYIP ÇOCUKLAR ..... 


Hiç yorum yok: